Nathalie Sieben, voormalig klinisch patholoog Maastricht UMC

 


In september 2006 kreeg Nathalie Sieben een ernstig fiets ongeluk. Samen met haar man pakte ze vaak na het werk de racefiets.
Op de dag van het ongeluk vertrokken ze met de racefiets gehaast en zonder helm. Een auto schepte Nathalie waardoor ze met een ernstig traumatisch hersenletsel op de intensive care afdeling in Maastricht werd opgenomen. Drie weken lang lag ze in coma waarna een zware periode van revalidatie volgde.

 

Jaren reed ze op een driewieler die ze na veel training inruilde voor een racetandem. De strijdlustige Nathalie bereikte twee jaar geleden een nieuwe mijlpaal doordat ze na 4 jaar weer op een stadsfiets stapte ”Yes, wéér een stuk van mijn leven terug! Je bent nooit uit gerevalideerd!” aldus Nathalie.

Nathalie Sieben is momenteel coach in Adelante (Hoensbroek) en steunt HersenStrijd. Ze geeft een korte presentatie tijdens de kunstveiling op 29 September in Meerssen.

Revalidatiearts over Nathalie Wip Bakx

De Limburger 2014 – “Knokken om terug te komen”


 

Karin Uiling, NLP Coach, systemisch werker, ex (top) sportster

 

Traumatisch hersenletsel patient

 

Op 20 maart 2016 viel Karin heel hard op haar hoofd. Karin werd wakker op 21 maart 2016 op de intensive care  in Tilburg. “Het was alsof ik uit een diepe droom ontwaakte.” Ze wist toen nog niet dat er op het gebied van ernstig traumatisch hersenletsel nog zo weinig kennis is, hoe te behandelen, hoe mee te leven….. Bijna 3 weken bleef ze in  het ziekenhuis en daarna langere tijd in een revalidatiecentrum.

 

Zelf je leven weer op de rails krijgen is nog steeds een uitdaging en…….het lukt haar best goed! Karin geeft lezingen en organiseert seminars en bijeenkomsten met doel om systemisch te werk te gaan voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Het fonds HersenStrijd wil zij graag steunen omdat het belangrijk is om de eerste fase op de intensive care goed door te komen.